Video İşgörüşmesi Çözümü ile Yüzyüzeyiz


Artık iş görüşmesi yapmak için bir şehirden diğerine gitmek yerine bu görüşmeyi bilgisayar ya da akıllı mobil cihazlar ile gerçekleştirmek mümkün.

Yenibiris.com ve Yuzyuzeyiz.biz stratejik iş birliğine imza atarak iş görüşmelerini dijital video platformu üzerinden yapma imkânını sundular.

İş arayanlar, bu platformu kullanarak insan kaynaklarından gelen soruları cevaplayabilecekler. Sistem profil videosu oluşturmaya da imkan sağlıyor.

Hem iş arayanlar hem de şirketler, uzun işe alım sürecinin kısalmasıyla zaman kazanacaklar.

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, işe alım sürecini kolaylaştıracak bir uygulama başlattı. İş arayanlar ve şirketler, aradıkları iş ve çalışana, dijital video üzerinden daha hızlı ulaşacak. Bunun için ODTÜ Teknokent’te hayata geçirilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Türkiye’nin en yenilikçi dijital video platformu Yuzyuzeyiz.biz ile iş birliği yapan Yenibiris.com, hem adayların hem de şirketlerin zaman ve maliyet tasarrufu yapmasını sağlıyor.

İş arayan kişiler, ilk iş görüşmesi için şirkete gitmek yerine, istedikleri yer ve zamanda bu platform üzerinden insan kaynaklarından gelen soruları cevaplayabiliyor. Dilerse profil videosu da oluşturabiliyor. Şirketler ise adaylar hakkında yüz yüze görüşmeden önce daha çok fikir sahibi olabiliyor ve temel sorularının cevaplarını video ile izleyebiliyor. Yüz yüze görüşme aşamasına gelindiğinde ise, canlı video mülakatı yaparak ve bunu kayıt ederek, adayın bütün videolarını yöneticilerle paylaşmak da mümkün oluyor. Bu inovatif çözüm sayesinde her iki taraf da zaman ve maliyetten kazanıyor. Ayrıca teknoloji sayesinde uzaktaki adaylara da şans tanınıyor.

Ocak 2013’de lansmanı yapılan ve TÜBİTAK desteği devam eden Yuzyuzeyiz.biz’i bugüne kadar Türkiye’nin önde gelen yerli ve yabancı kuruluşlarının yanısıra yaklaşık 30 bin iş arayan kişi kullandı. Alınan sonuçlara göre adaylarda % 98’e varan rekor cevap verme oranı ve % 30 oranında daha fazla adaya ulaşabilme olanağı ile, video görüşmenin sadece Y kuşağının değil, artık tüm çalışanların benimsediği bir teknoloji olduğu ortaya çıkmış durumda. Dijital video platformuna www.yuzyuzeyiz.biz adresinden ulaşılıyor.

Umarım işsiz sayımızı azaltmada güncel teknolojiler tüm iş arayanlara ve işverenlere yardımcı olur.

Yorumlar