Discovery Air


02 Şubat 2015 tarihinde piyasaya çıkıyor. Fiyatı 800 TL olarak belirlenmiş. Taksitli satılabilsin diye öncelikle Vodafone ve Turkcell Dükkanlarında piyasaya çıkacak. Güzel görünüyor çerçevesi metal yanında koruyucu film ve plastik kasası da veriliyor. "Ama"sı var yazının yorum bölümünde.

Özellikleri:
8 çekirdekli 1.7GHz MediaTek işlemci
4.8 inç, 1280x720 çözünürlükte Amoled ekran (306ppi)
1GB RAM, 16GB dahili depolama (microSD desteği yok)
139.8 x 67.5 x 5.1mm boyutlarında, 98 gram ağırlığında
8MP oto fokuslu ve flash ışıklı ana kamera, 5MP ön kamera
Gorilla Glass 3 koruyucu cam
2050mAh çıkarılamaz Li-on batarya
Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS
Android 4.4.2 KitKat

Yorum

İyiler: İnce, hızlı, filmi ve plastik kasası yanında veriliyor.

Kötüler: Ekran artık küçük kalıyor. 5,5 inch aşağısı ekranlı cihazlar geçen senede kaldı gibi, yine de tercih meselesi tabi.

iPhone tasarımına aşırı benzeyen özellikleri gereksiz. "Zaten bir kere alıyorum" diye isteyen paraya kıyıp, bir iPhone alabilir neden benzerini alsın?

İnce olunca pil de ince oluyor ister istemez. 2 amper kapasite fena değil ama artık gün boyu telefon ekranına bakıyoruz. Anlaşılan yanında bir de powerbank alınması gerekiyor.

Ana hafıza 1 GB 3 sene öncesi için iyi ama günümüzde 8 çekirdekli bir cihazın 4 GB ana hafızası olmaması için tek neden maliyet. 16 GB depolama da çoğu kullanıcıya yeter ama neden 32 değil (yine maliyet)? Peki de neden 8 çekirdekli işlemcisi var. Bari 4 çekirdekli olaydı da fiyatı 400 TL olaydı.

Android sürümü KitKat ama şu anda mevcut sürüm daha yeni. Lollipop yani Android 5.0.1 olaydı güncelleme gelir mi diye beklemezdiniz aldıktan sonra.

Ek hafıza takılamıyor. Neyse o yani.

Genel değerlendirme:
Sanki Çin'de güzel görünen düşük maliyetli bir cihaz bulup, markasını da Discovery Air koymuşlar, olmuş izlenimi veriyor. Ben bu fiyatı öderken 50 kez düşünürüm. Alternatiflere de bakmalı!

Yorumlar