Lenovo P70, Akıllı Telefonun Pili Uzun Gidiyor.


Pıtrak gibi telefon sürülüyor piyasaya. Fiyatlar da düşüyor gibi, tabi hükümet izin verirse(yeni vergi koydular). İşte Lenovo, pili uzun dayanan ve iyi donanımlı sayılabilecek bir telefon ile gündemde. Üstelik Lenovo P70, 4000 mAh’lik batarya ile geliyor. Sanırım sonunda en az 2 gün şarja bağlamadan telefon kullanmak mümkün olabilecek. Telefon başka cihazları şarj edebiliyor. Pili sabit. İnsan bunu alırken, "yedek şarj cihazı mı sattılar bana acaba" diye düşünebilir aslında :)

Lenovo P70, 5 inç ekrana sahip. 149 gr. 4000 mAh’lik batarya 46 saat boyunca durmadan konuşmaya yetebiliyor ("neden o kadar süre durmadan telefonla konuşayım?" demeyin, örnek olsun diye yazmışlar), 47 saat sürekli müzik dinleyebilirsiniz.

P70 hızlı şarj yapabiliyor. P70'i 15 dakika şarj ederek 3 saatlik konuşabilirsiniz (cihazın akıllı telefon olduğunu unutup, basın bülteni yazınca böyle oluyor, yazsanıza kaç tane Instagram resmine bakabileceğimizi, konuşurken ekran çalışmıyor malum). Lenovo P70, MediaTek True8Core™ (octa-core, yani 8 çekirdekli) işlemcisi var. Bu işlemciler Çin ürünü telefonların ucuz olmasında önemli bir unsur. Ne yazık ki bu telefon kapıyı 800 TL'den açıyor.

Telefon 64 bitlik bir işlemciye sahip. Ayrıca 4G (LTE) şebekelerde çalışabiliyor. 13 MP arka ve 5 MP ön kamera, çift sim kartı, microSD kart ile 48 GB’ye kadar artırılabilen depolama alanı var. Ayrıca 2 GB RAM’e sahip. Android sürümü KitKat. Yani yeni 5.1.1 Lollipop ile gelmiyor. Ancak sanırım bir süre sonra güncellemesi gelir, çünkü beta sürümü var İnternet'te.

Hafızası kaç GB bültende belirtilmemeiş. Ama eğer 8 GB ise ek kart takmadan kullanmak zor olur. Çin'de satılan modellerde 8 ve 16 GB seçenekleri var. 16 GB olanlar 200 USD (500 TL civarı) etikete sahip.

500 TL'yı sonuna kadar hak ediyor ama 800 TL biraz çok gibi geliyor bana. Yazık olmuş 500 liraya piyasayı ele geçirebilirlerdi.



Yorumlar