RWATCH M26 İnceleme


Akıllı telefonlar çıktıktan bir süre sonra kol saati takmayı bıraktım. Zira akıllı telefonlar elimizden düşmüyor ve kol saatinin sağlayabileceği tüm bilgileri de çok daha kolay ulaşılabilir hale getiriyorlar. O nedenle ne yalan söyleyeyim bu akıllı saatler çıktı çıkalı içimde bir şey dürtüyor beni. Ancak kalkıp binlerce lira vermeyeyim de Çin'den ucuz bir şey alayım diye düşündüm.

Böylece 14 dolara şu saati aldım bir aydan biraz uzun bir sürede geldi. Görüntüsü fena değil. Kordonu, gvdesi metal arka kapağı oldukça güzel görünüyor. Biraz irice. Ancak satıcının sayfasındaki görseldeki ekran görünümünün yanına bile yaklaşamıyor görüntüsü.

Görseldeki saniye oku ise hiç yok. Bluetooth bağlantısı sayesinde 1950'li yılların çizgi romanlarındaki karakterler gibi kolunuzdaki saate doğru konuşarak telefon etme imkanı var.
Telefon rehberinizdeki isimler aradıklarında adlarını görebiliyorsunuz.
Artık kendimi Dick Tracy gibi hissedebiliyorum bu saat ile :)

Barometre, termometre, altimetre gibi özelliklerini ben çalıştıramadım. Belki telefonumla uyumsuzdur. Adım sayar özelliği de var ama olmasa da pek farkı olmazdı sanırım. Uyku kalitenizi gösterdiğini iddia eden bir özelliği de var. Ancak telefona yüklenen yazılımı ile bu özelliklerin verilerini değerlendiren bir sistemi yok ki akıllı bir saatin olmazsa olmazı budur.

Google Fit ile haberleşemiyor. Bu da telefonu egzersiz için kullanacaksanız pek bir işe yaramaz hale getiriyor.

SMS geldiğinde ekranından okuyabiliyorsunuz. Whatsapp mesajı geldiğinde de haberiniz oluyor. Ancak okuyamıyorsunuz.


İşe yaramasını beklemediğim ama işe yarayan bir özelliği uzaktan fotoğraf çekebilmesi. Böylece telefonu karşınıza koyup kendinizi küçük ekranda görerek selfie çekebiliyorsunuz. Bence sırf bu özelliği 14 dolara değer :)

Pili pek kısa ömürlü. Bir günde iki kere şarj istiyor. Böylece telefonla bir olan şarj derdiniz bu cihazla katlanıyor. Yanınıza bunu şarj etmek için bir de telefon şarj bataryası aldınız mı tamam. :)

Pil ömrü pek iyi sayılmaz. Normal kullanımla günde iki kere şarj etmek gerekiyor. İnsan ister istemez "yahu kurmalı saat olsa en azından 24 saat dayanır, bu ne böyle" diyor :) Telefon şarj etme derdinize bu saati de eklemeniz lazım.

Pek bir işe yaradığını söyleyemem özetle. Kolunuzda koca bir saat oluyor sadece. 14 dolara fazla bir şey beklememek lazım zaten.


Analog saaat görüntüsü de bu şekilde. Sanki yeni başlayan biri Paint ile çizmiş gibi düğmeleri.

Oyuncak olarak düşünürseniz fena bir cihaz değil. Piyasada benzerlerini 100-150 liraya satıyorlar.

Yorumlar