Wintel Pro CX-W8 İnceleme

Masaüstü PC'ler küçüle küçüle sonunda cebe girdi.

Wintel Pro CX-W8 4 çekirdekli, En yüksek 1.84GHz hızında çalışan bir Intel Atom Cherry Trail X5-Z8300 64 bit işlemciye sahip. Ana hafızası 2 GB. Depo alanı olarak 32 GB'lik yeri mevcut. SSD değil ama hızlı.

USB 2,0, USB-OTG (Micro USB) ve USB 3.0 portları var. Micro SD - TF kart girişi sayesinde ek depolama alanı sağlanabiliyor.

HDMI ve Kulaklık çıkışı var. Bluetoot 4.0 ve Wifi b/g/n yanında Ethernet çıkışı da var. Elektrik adaptörü de kutuda geliyor.

Dilerseniz HDMI girişli hoparlörlü monitöre dilerseniz evdeki LCD televizyona bağlayabiliyorsunuz.
Rahatça iş bilgisayarı olarak kullanılabilir. Ancak yüksek istekleri olan oyunlar için performans beklemeyin.

Full HD videoları hiç bir sorun yaşamadan gösterebiliyor.

Üzerinde Windows 10 işletim sistemi ile geliyor. Güncellemeler yüklenince depo alanı hızla dolsa da yükleme dosyalarını silince yeniden bir sürü depo alanı kalıyor.

Denemek için üzerine Ubuntu'nun en son sürümünü de yükledim. Harika çalışıyor. Dolayısıyla Windows 10 mahkumu değilsiniz.

Aliexpress'ten şu adresten bir indirim sırasında 56 dolara aldım. Ancak Aliexpress'de pek çok başka satıcı da değişen fiyatlarla satıyor.

Son söz. Bu küçücük boyutta neredeyse cebinizde taşıyabileceğiniz bir bilgisayar sahibi olmak istiyorsanız hiç düşünmeden alabilirsiniz.

Yorumlar