Elektrik Kesintilerini e-kesinti ile Önceden Öğrenin

AKEDAŞ ile (ELDER) iş birliğiyle hayata geçirilen e-kesinti mobil uygulaması, Türkiye’nin her yerindeki planlı elektrik kesintilerini akıllı telefonlar aracılığıyla önceden haber veriyor. 


Uygulamayı kullanan abone bulunduğu mahalledeki kesintiyi 48 saat önceden cep telefonundan öğrenirken, kesintiden 30 dakika önce telefonuna son bir uyarı daha geliyor. Türkiye’de bir ‘ilk’ olan uygulama için hiçbir ücret ödenmiyor.

Türkiye’de yapılan planlı elektrik kesintileri, EPDK mevzuatı gereğince web siteleri, e-mail, gazeteler gibi iletişim kanallarından ilan ediliyor. Buna karşın abonelerin bu kesintilerden haberdar olmaması, günlük yaşam ve iş dünyasında ciddi sıkıntılara yol açabiliyor.

81 il ve 970 ilçede uygulanıyor

AKEDAŞ, Türkiye’deki tüm planlı elektrik kesintilerini web sitesi üzerinden duyuran Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ile iş birliği yaparak, bu soruna akıllı bir çözüm geliştirdi.

Planlı Elektrik Kesintilerine habersiz yakalanmak sona erdi


ELDER-AKEDAŞ proje ekibi lideri Kemal Önyurt, elektrik kesintileri konusunda aboneleri zamanında haberdar etmenin hayati öneme sahip olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde veya bir mahallesinde yapılacak kesintiyi mobil uygulama ile önceden kolayca öğrenmek ve buna göre planlama yapmak mümkün. Daha önce aboneler çeşitli kanallardan haberdar edilseler de birçok abone, kesintiyi uygulama sırasında öğreniyor ve sıkıntı yaşıyordu. E-kesinti uygulaması, bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için geliştirildi.”

Yazlık ve iş yerinizin olduğu bölgeleri de takip edebilirsiniz

ELDER - AKEDAŞ Proje ekibi lideri Kemal Önyurt, Android ve IOS işletim sistemli akıllı cep telefonlarına indirilen e-kesinti uygulamasının, çok önemli bir yenilik olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Abonenin bulunduğu konumdaki planlı kesintiler otomatik olarak telefona geliyor. Ayrıca kesintiden yarım saat önce cep telefona bir bildirim daha geliyor ve son kez uyarıda bulunuluyor. Böylece tüketiciler planlamalarını önceden yapabiliyor. Uygulamaya tıklayarak kesintinin detayları görülebiliyor. Sadece bulunduğunuz ilçeyi değil, seçtiğiniz ilçenin de kesintilerini görebilir, iş yeriniz veya yazlığınızın bulunduğu bölgedeki bilgilere de ulaşabilirsiniz. Uygulama, Apple Store ya da Google Play’de ‘e-kesinti’ yazarak indirilebilir. Konumlara erişim izni verildiği zaman kısa süre içinde ilçe tespiti ve planlı kesintiler listeleniyor.”

Yorum:

Harika bir gelişme ve uygulama. Bundan sonraki gelişme planlı ya da plansız kesinti yapmadan 7-24 ve 365 gün kesintisiz elektrik dağıtımının teknolojisini geliştirmek olmalı. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Yorumlar