Google Glass Yeni Vazgeçilmez Aksesuarımız Mı Olacak?


Google gözlükleri henüz son kullanıcıya ulaşmadı http://www.google.com/glass/start/ adresinden tanıtımını izleyebilirsiniz.

Anlayabildiğim kadarıyla verilen İngilizce komutlar ile çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor. Bunlar arasında bulunulan yeri belirlemek, arama yapmak, film, fotoğraf çekmek var. Ayrıca sesli sohbet de yapılabiliyor.

Peki bunları Google Glass nasıl yapabiliyor? Öncelikle bir mikrofonu, hoparlörü, kamerası ve vizörü var. Zaten bunları görünce ister istemez çok sevdiğim dizi film Star Trek Next Generation geliyor aklıma orada yarı insan yarı bilgisayar canlılar vardı BORG isminde. Aşağıda...

Resimden de anlayabileceğiniz gibi pek arkadaş canlısı değildiler. ;)

Peki donanım ve yazılımı nasıl bu Google Gözlüklerinin?

Doğrusunu söylemek gerekirse pek bilinmiyor bunlar. Ancak en azından cebinizdeki telefonlar ile iletişim kurup İnternete çıkabilmesi için bir wifi ya da bluetooth erişimi olması lazım. Yok, tek başına kullanılıyorsa bu defa mobil 3G ya da LTE ağlara erişimi lazım ki bu ciddi pil harcatacağından zor. GPS işinin nasıl halledildiği ise bir muamma. Ancak eğer cepteki Android telefona bağlanıyor ise pek çok sorun kolayca aşılıyordur.

İşletim sistemi Android gibi duruyor ama sanırım gözlüğe özgü bir sürümdür. Neyse, satılabilir hale gelirse yakında her türlü donanım yazılım özelliğini öğreniriz.

Bakalım karanlık tarafa mı yoksa, aydınlık tarafa mı daha çok hizmet edecek? Seattle barlarında şimdiden yasaklandığına göre, çok tepki çekebilcek bir nesne. Öyle olur, olmadık film, fotoğraf çekersen birileri gözünden çıkmayacak hale getirebilir cihazı ;)

Kim bilir? Belki de o kadar vazgeçilmez ve tek başına iş gören bir zımbırtı olacak ki kafamızdan çıkartamaz hale geleceğiz. Bakalım hele bir ortalığa dökülsün de göreceğiz.

Yorumlar