NFC Hoparlör (Aslında Endüktif Olabilir!)


Görünce, "işte NFC (Near Field Communication - Yakın Alan iletişimi) için adam gibi bir uygulama" dedim. Öyle sadece bir iki kere denemek için kullanabildiğiniz; fantastik işler yapmıyor. Hani fotoğraf göndermek, adres dosyasını falan paylaşmak gibi şeyleri kastediyorum. Bunun üzerine koyduğunuz akıllı telefonunuzda çalan müzikler odayı dolduruyor.

Ancak dikkatlice incelediğimde, bu işi NFC üzerinden yaptıklarını belirten herhangi bir ibare olmadığını gördüm. Bu durumda geriye endüktif kuplaj ile sesi hoparlörlerin üzerindeki bobinden alıp ikinci bir bobine aktarıp yeniden sese çevirdiğini düşünüyorum.

Zaten desteklenen telefonlar için de iPhone 5, iPhone 4S/4/3GS, Samsung, HTC, LG, Sony ve diğerleri yazmışlar ki büyük bölümünde NFC devreleri yok.

Ses kalitesi nedir bilemiyorum ama beklentileri fazla yüksek tutmamak kaydıyla alınıp, denenebilir. 40 lira civarında posta dahil bir bedeli var.

Sunsky sitesinden alınabilir. Posta (Çin) idaresinin keyfine göre 15 gün ile 1 ay içerisinde elinizde olur.

Yorumlar

  1. Dediğin gibi bunun Nfc ile uzaktan yakından alakasi yok. Nfc yavaş bir teknoloji zaten. Ses iletemez. Nfc li hoparlörler var ama. Android 4.1 üstü telefonları dokunduğunda bluetooth bağlantı kuruyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder