Google Plus Resimler Özelliği Gelişti


Google yıllar önce Picasa isimli programı satın almış zamanla bunun içine bir çok özellik katarak geliştirmişti. En sonunda da sosyal ağ uygulaması Google Plus'ın için bütün bu geliştirilmiş birikimi ekledi.

Android ile anında yükleme özelliğini eklediği resim galerisinin bu özelliği bende yıllardır kapalıydı. Geçenlerde 2048x2048 piksel boyuta kadar fotoğrafları kotadan saymamaya başladıklarını duydum. Böyle olunca telefonumdaki anında yedekleme özelliğini açtım. Artık çektiğim fotoğraflar anında Google sunucularında yedekleniyor. Tamam dışarıdaysam İnternet kotamı biraz sömürüyor ama olsun. Bir dosyanın boyutu 1 megabayt bile değil.

Aslında 5 megapiksel çekebilen telefonumda 3 megapiksellik fotoğraflar yeterince tatmin edici sonuçlar veriyor. Üstelik az da yer kapladıkları için artık telefonumda fotoğraf tutmuyorum hiç. Hepsini Google'a yükleyip bedavaya depoluyorum.

Az önce fotoğraf düzenleme özelliğini bir deneyeyim bakalım nasıl olmuş dedim.

Fotoğrafın düzenlenmemiş halini solda görüyorsunuz. Sonuç hiç fena değil öyle değil mi? Biraz çevrim içi düzenleme uygulamasını karıştırıp kendinize göre güzel sonuçlar almanız mümkün.


Google Plus içerisinde fotoğrafınızı açıp yukarıdaki düzenle düğmesine tıklayarak işe başlayabilirsiniz.

Kolay gelsin ;)

Yorumlar