Koşun, Windows Bedava Oluyor!



İnsanlık için küçük ama Windows için büyük bir adım!

Microsoft dün San Francisco'da gerçekleştirilen (2 Nisan 2014) geleneksel yazılım geliştirme konferansında bedava Windows versiyonunu duyurdu!

Bedava işletim sistemi, "Windows for Internet of Things" ismini almış. Ekranı 9 inçten (23 santim diagonal) küçük cihaz üreticileri lisans parası ödemeyecekler.

Böylece Google Android işletim sistemine karşı bir hareketi başlatmış oluyor Windows.

Şirket daha önce akıllı telefonlar ve tablet başına üreticilere 10 dolar fatura çıkartıyordu. Apple'ın bile işletim sistemi için para talep etmediği bir dünyada Microsoft yine de kendince cesur bir hareket yaptı. Zira şirketin bu güne kadar izlediği politikalara pek uymayan bir yenilik söz konusu olan.

Kullanıcıların yeni işletim sistemini mevcut cihazlarına yükleyip yükleyemeyeceği konusunda bir bilgi yok.

Bu yeni işletim sistemi sadece İnternete yönelik uygulamaları çalıştıracakmış. Yani, desktop uygulamaları sınırlamaya devam ediliyor!

Yorum: Android ve iOS almış başını yürümüş. Mobil sistemlerde Microsoft ürünleri yıllardır yerlerde sürünüyor. Microsoft'a soruyorum: 10 dolarlık bir fark mı neden oldu tüm olanlara? Bir kere daha oturup, düşünün! Bence treni kaçırdınız peşinden yetişmeye boşa çalışmayın. Ortaya yepyeni bir şey sürmezseniz, kimse taklit ettiğiniz rakipleriniz yerine sizin ürünlerinize bakmaz. Aslı varken taklidini kim ne yapsın. Asıl değiştirmeniz gereken kafa yapısı bu.

Kaynak: The Verge, Wired


Yorumlar