ONEPLUS Hayallerin Telefonu

Samsung beklenin altında satış rakamları yüzünden şaşkın bu aralar. Belki de nedeni pek çok üreticinin çok rekabetçi fiyatlarla akıllı telefon üretmesi olabilir.

Üreticilerin tek darboğazı güncel işletim sistemi ile piyasaya çıkamamaları. Halen 8 çekirdekli telefonların pek çoğu 4.2 Jelly Ban ile piyasaya sürülüyor. Oysa en son Android sürümü 4.4.2 Kit Kat.

Yeni ONEPLUS Cyanogen ekibinin dokunuşu ile piyasaya en son sürüm ile çıktı. Bu önemli bir avantaj kuşkusuz. Çünkü çoğu kullanıcı sırf son sürüm güncellemelerinden çabuk faydalanabilmek için Google Nexus telefonlarını almayı tercih ediyor. Oysa ONEPLUS dikkat çekici donanım özellikleri ve fiyatı ile bu dengeyi bozabilir.

5,5 inçlik 1080p çözünürlüğe sahip büyükçe bir ekranı, 4 çekirdekli (Snapdragon 801 CPU 2,5 Ghz) canavar bir işlemcisi ve görüntü işlemcisi, hafıza kartı girişi var. Ana hafızası 3GB. Camı kolay kolay çizilmeyen Gorillaglass 3. Depo hafızası 16GB olan modeli 300, 64 GB olan modeli ise 350 dolardan satılıyor.

Gıcıklık olsun diye son model sayılabilecek tüm diğer markaların telefonları ile 1 dolara takas kampanyası da yapmışlar.

Yüksek kapasiteli pili (3100 miliamper), 6 mercekli 13 megapiksel arka kamerası, ve kendinçek için ön kamerası var. 3G, 4G ne şebeke bulursa destekliyor. NFC de pakete dahil.

Bakalım bizim memlekete gelecek mi?

Yorumlar