Kredi Kartına Taksit Olmuyorsa Tüketici Kredisi Verelim

 

Burçak Çubukçu/Ankara Akıllı telefonu olmayanı dövüyorlar artık, malumunuz. Yeni modeli çıkmış telefonun eskisini de kullanmak "ayıp" bir yerde. Hele ki iPhone 6 gelmişken almamak ezikliğin en bariz belirtisi değil de, ne? (Editörün notu: Yazar burada söz oyunu yapıyor. Yoksa ihtiyacınız olmadan bir mal almak akıllıca değildir.)

Bu durum teknoloji mallarını son derece sınırlı üretip de, sınırsız tüketen memleketimizde bütçede onulmaz yaralar açıyor.

Hükümet, kredi kartı ile kolayca alınan akıllı telefonlara olan talebi kısabilmek adına kredi kartı ile cep telefonu alınmasını bir süre önce yasakladı.

Bunun üzerine anında çözümler üretildi. Mağazalarda verilen hediye kartları gibi ama onları da bir şekilde cezalar keserek falan engellediler.

Bu arada, taksitle telefon satabilen ayrıcalıklı bir kesim doğdu. Onlar da operatörler. Operatörler telefonları çeşitli kampanyaların içerisinde aylık taksitlere bölerek 36 aya kadar taksitli telefon satabiliyorlar. Ancak fırsatı görmedikleri için karlarından vazgeçmeyip telefonun ederinden çok daha pahalıya satma alışkanlıklarını devam ettirdiklerinden onlar da pek önemli bir satış yapamadılar.

Bankalar ise zaten para satmaya çalıştıklarından böyle bir fırsatı değerlendirdiler.

Tüketici kredisi verelim!
Bankalar yer yer teknoloji mağazalarına açtıkları şubeleri ile telefon alacak kişilere gerekli krediyi anında verebiliyorlar. 36 aya kadar taksit de mümkün. Herkes mutlu.

Bence kaldırın bu saçma yasağı, insanlar dolambaçlı yolarda kaybolmadan!

Basın bülteni ile gelen bir tanesini paylaşayım.
-----



LG Electronics ve ING Bank işbirliğiyle cep telefonu dahil tüm ürünlerde taksit rahatlığı

LG Electronics ve ING Bank iş birliğiyle tüketiciler LG Electronics mağazalarından aldıkları cep telefonları dahil tüm ürünlerde 36 aya varan taksit imkanıyla geri ödeme rahatlığına kavuşuyor.

Kredili alışveriş yöntemiyle artık tüm tüketiciler istedikleri elektronik cihazlara 36 aya varan vadeler ve uygun faiz oranı ile sahip olabiliyorlar. LG mağazalarından alışveriş yapan herkes “LG boşluk TC Kimlik Numarası” yazıp 2205’e kısa mesaj yollayarak “ING Alışverişçi Kredi”ye başvurabiliyor. Kredisi onaylanan müşteriler ödemelerini herhangi bir kredi kartı ya da banka kartı ile ING Bank POS’undan tek çekim olarak yapıyor, daha sonra ING Bank şubelerinde ING Alışverişçi Kredi kullanarak 36 aya kadar taksitlendirebiliyorlar.

LG Electronics mağazalarında faydalanılabilen ve dosya masrafı, tahsis ücreti gibi ilave hiçbir masraf gerektirmeyen ING Alışverişçi Kredi, sunduğu taksitlendirme imkanı ile tüketicilere kolay ve esnek ödeme fırsatı sağlıyor.

Yorumlar