Google Haritalar Sonunda Sesli Navigasyon Yapmaya Başladı


Google haritalar uygulaması, sonunda ülkemizde sesli navigasyon hizmetini beta olarak kullanıma sundu. Neden bu kadar süre bu hizmeti ülkemizde kullanıma açmayıp, bizi Yandex'in kucağına oturttuklarını bir yana bırakıp, ne gibi güzellikleri ve özellikleri var bir bakalım.

Öncelikle Google İnternete bağlı olarak çalışan bir program geliştirmiş. O nedenle İnternet paketiniz olması gerekiyor. Yani siz yol aldıkça gerektiğinde haritaları indirmek, trafik durumunu almak için veri haberleşmesi yapıyor cihazınız.

En büyük eksiği, trafik kameralarını ve radarları bildirmemesi!

Aslında dünyanın bazı şanslı yerlerinde haritaları önceden indirip kullanmak mümkün. Ancak bu ülkemizde yok!

Bu iş yabancı bir ülkede daha çok işinize yarayacağına göre, gitmeden önce gideceğiniz yerin haritası indirilebiliyorsa, indirmekte fayda var.
Neyse neler olmadığını bırakıp neler var ona bakalım. Google işinizi, evinizi zaten bildiği için navigasyon sizi en hızlı şekilde trafiğe takılmadan (pek mümkün değil gerçi) oradan oraya götürebiliyor. Haritaları daha önce kullandıysanız bilirsiniz, navigasyon yokken gitmeye çalıştığınız yönü gösteren ekran kapanıp dururdu. Navigasyon devreye girince, bu sinir bozucu durum ortadan kalkmış. Gideceğiniz yere gidene kadar ekran açık kalıyor. Hedefe vardığınızda ise bir süre sonra kapanıyor. Sesli yönlendirmeler de gayet anlaşılır. Gece ise otomatik olarak gece moduna geçip ekranı daha koyu bir harita ile değiştiriyor.

Kullanın daha ne duruyorsunuz?
İndirmek için tıklayın.

Yorumlar