Hystou Mini PC


Bizim dernekte (ANTRAK) mevcut masaüstü PC'ler eskiyip yavaş kalmaya başlamıştı. Piyasadan bir şeyler baktım. Fiyatlar bizim istediğimiz konfigürasyonlar için 2000-3000 TL aralığında dolaşıyordu.

Fiyat'dan öte nelere ihtiyacımız olduğunu çıkardık.
- Masaüstü olacak. 
- Çeşitli programla ihtiyaçlarımız için üzerinde seri port olacak.
- Güncel ve alınabilir bir fiyatta işlemcisi olacak.
- Küçük olacak fazla yer kaplamayacak.
- Sessiz olacak.

Biraz da Aliexpress üzerinde araştırınca pek çok seçenek ile karşılaştım. Artık masaüstü çok farklı konfigürasyonlarda PC üretildiğini gördüm. Şu Mini PC'de arkadaşlarla birlikte hemfikir olduk ve aldık.

Bizim donanım özellikleri intel i5 işlemci, 8 GB Ram ve 128 SSD olarak kabul gçrdü. Yaklaşık 310 USD tuttu. DHL ile gönderdiler. Mevzuata göre 75 EURO üzerine %20 devlete ödeyerek gümrükten çektik cihazı. DHL bizim için işlemlerini yaptı. Dolayısıyla getirmekte pek zorlanmadık. 

Piyasada benzerleri 3000 TL'ye kadar çıkabilen bir PC'yi 900 TL civarı bir fiyatla edinmiş olduk. Dernekteki Bilgisayar masasının üzerine monte ettik PC'yi. 34 derece sıcakta biraz ısınıyor ama öyle el değmeyecek gibi değil. Üzerindeki işletim sistemi on derece hızlı çalışıyor. 

4 USB 3.0, 3 USB 2.0, 2 RS 232 portu var. 2 adet Wifi anteni ile neredeyse kayıpsız sayılabilecek bir hıza erişti. Ethernet gigabit kısmını kullanmaya gerek bile kalmadı. Üzerinde VGA ve HDMI görüntü çıkışları var. İki adet monitör bağlamak mümkün. Biz 23 inçlik bir monitör alıp bağladık. HDMI üzerinden sesi de taşıdığı için kablo salatası sorunu yaşamadık. Monitörün hoparlörlerinden yeterli seviyede ses de alabiliyoruz. Ayrıca ses çıkışı ve mikrofon girişi de mevcut.

Dernekte mini PC'yi bağladığımız masamız.

Eğer böyle bir masaüstü ihtiyacınız varsa almak için üzerinde düşünebilirsiniz. Çılgın bir medya sunucusu ve göstericisi arıyorsanız da, televizyonun arkasına iliştirip kullanılabilecek pahalı bir çözüm bile olabilir çünkü daha ufak boyutlu ve 100 USD altı pek çok çözüm var. Belki üzerine ufak bir fan ekleyip oyun PC'si olarak da kullanmak mümkün olur. Ancak grafik kartı biraz zayıf kalabilir bu iş için o nedenle bakmadan almayın!

Yorumlar