Nasıl Bir Akıllı Bileklik Almalı?

Akıllı bileklikler bilekte rahatsız etmeden bileğinizde duran, üstüne ilginç bilgiler toplayıp size gösterebilen cihazlar. Peki, nasıl bir bileklik almalı?

Akıllı telefonlar çıktığından beri kol saatleri pek bir işlevsiz kaldı. Devamlı yanımızda olan telefonlardan saati öğrenmek pek kolay. Aynı zamanda hava durumu bilgisini de görmek mümkün ki bunu yapabilen bir saat yok. Yine konum bilgisi ve navigasyon konusunda da akıllı telefonlar çok faydalı olabiliyorlar.

İş sağlığa ve egzersize gelince yine akıllı telefonlar işe yarıyorlar. Ancak akıllı telefonları her an üzerinizde taşıyamıyorsunuz. Bu da adım sayıyorsanız sayımı doğru görmemenize neden oluyor.

Akıllı bileklikler her zaman bileğinizde durabiliyor. Uyurken bile çıkartmanız gerekmiyor. Böylece uyku kalitenizi de gösterebiliyor bu cihazlar. Kimi bilekliklerin üzerinde olabilen bir algılayıcı ile kalp atışınızı da öğrenmek mümkün.

Bununla da kalmıyor Çin'de üretilen bazı bileklikler kan basıncını hatta kandaki oksijen oranını gösterebildiklerini iddia edebiliyorlar.

Peki alt alta sıraladığımızda neler var bu bilekliklerin gösterebildiği bir bakalım.
- Saat, tarih
- Adım
- Uyku kalitesi
- Adım Sayısı
- Kalp atış sayısı
- Kan basıncı
- Kan Oksijeni
- SMS, ve Whatsapp gibi mesajların kısmen metinleri
- Telefon çalınca bilgi verme (titreme, ekranda arayanın ismini görme gibi)

Fena değil. Peki bu bileklikleri kaça edinebiliriz? Bir hafta kadar yaptığım incelemeler sonucu 20 doların altına böyle bir bileklik bulabildim.

Doğrusunu isterseniz haftanın büyük bölümü kalp atış sayısını gösteren ürünlere odaklanmıştım. Kan basıncını gösterdiğini iddia eden bir iki model görsem de yalandır diye fazla dikkat etmemiştim. Önem verdiğim konuların başında kolay şarj edilebilir olmaları vardı. Kimi bileklikler tüm özelliklerde harika görünürken iş şarja gelince çuvallıyor. Bilekliği şarj edebilmek için kayışından söküp bir usb girişine takmak gerekiyor ki bence bu, zamanla sök tak yüzünden deforme olmalarına yol açabilecek bir tasarım hatası. En güzeli manyetik dokunma noktaları ile saati şarj etmek gibi görünüyor. Ancak piyasada pek çok ürün olmasına rağmen tüm yukarıda sayılan özelliklere sahip olup hem de kolay şarj edilebilen bir bileklik kolay bulunmuyor. Ama buldum sanırım. Üstelik şık da duruyor.

Bu tür ürünlerin akıllı telefonda topladığı bilgileri gösteren uygulamaları da olabiliyor ama sadece ilgili uygulama ile uyumlu. Yani telefonun diğer uygulamalarına standart bir veri sağlamıyor. Ama ucuz etin yahnisi bu kadar olur. WearFit diye bir uygulaması var ama göründüğü kadarıyla uygulama Çince. Gerçi başka uygulamalar da çıkar ya da bu uygulama İngilizce gibi göreli olarak daha anlaşılabilir bir dile çevrilebilir. Ancak gözden kaçırmayın bedavaya Çince öğrenme deneyiminiz olur fena mı?

Ürün henüz elime geçmedi o nedenle ne derece başarılı olduğunu ancak alıp kullandığımda görebileceğim. Ama bu kadarı bana yeter, alabilirim diyorsanız bu linkten 19 dolar civarına edinebilirsiniz. Akıllı telefon uygulaması üzerinden alırsanız 50 sent daha tasarruf edebilirsiniz.

Bileklik gelince, görüşlerimi bu yazının altına eklerim.

Altına ekleyecektim ama düşündüğümden uzun bir yazı oldu. Ben de yeni bir yazı olarak değerlendirdim. İnceleme yazısını bu linkten okuyabilirsiniz.

Dikkat Fırsat!

Aliexpress'ten 5 USD'lık indirim kuponu kazanmak ve onunla alışveriş yapmak isterseniz. Bu linke tıklayın lütfen.




Yorumlar