Akıllı Bileklik İnceleme (F1)


Daha önce F1 bileklik ön incelemesi ve alımı ile ilgili bir yazıyı yayınlamıştım. Bileklik 45 günde elime ulaştı. 8 günde gelen kulaklıklardan sonra oldukça uzun sayılabilecek bir süre. Bileklik içerisinde lityum iyon pil içerdiği için direkt olarak Çin'den ülkemize hava yolu ile gelemiyor. Bunun yerine Malezya'ya gönderiliyor oradan bir şekilde geliyor. Lityum iyon pilleri olur olmadık yerde yanıp, patlayabildiği için, bir kargo uçağı da düştüğünden beri, lojistikte böyle bir yavaşlama etkisi var. Uzunca bir süre beklemek lazım. Yapabileceğimiz bir şey bulunmuyor.

Postacımız büyükçe sayılabilecek bir paketle geldi. İçerisinden şık siyah karton bir kutu çıktı. Akıllı bileklik de içerisinde gayet sağlam bir şekilde sabitlenmiş olarak duruyordu. Merakla şarj kablosunu kutusundan çıkartıp baktım. Manyetik bir sabitleme sistemi bekliyordum. Bunun yerine akıllı bilekliği şarj eden sistem olarak mandallı bir kablo ile karşılaştım. Fena görünmüyor. Ancak daha önce alan bir kullanıcının kolayca kırıldığını söylemesinden dolayı korka korka şarja bağladım. Dikkat edilirse sorun çıkmayacak gibi görünüyor. 3-5 gün pil şarjı dayanıyor.

Saatin akıllı telefonlarla haberleşmek için bir yazılımı var. IOS ve Android için ayrı ayrı uygulaması mevcut. Kutudan çıkan klavuzun içerisindeki QR kodu okutarak yazılımı yükleyebiliyorsunuz. Bu yazılımın Google Play'de de bir sürümü mevcut ancak, QR kodu ile ulaştığım linkteki yazılım daha yeni sürüm olduğundan onu yükledim.


Önemli bir özellik!

Yazılımın bana göre en önemli özelliği Google Fit ile haberleşebiliyor olması. Günlük aktivitenizi izlemenizi de sağlıyor. Dakikada kalp atış sayınız, tansiyonunuz, kan oksijeniniz hakkında fikir veriyor. Adım sayıp, harcadığınız kalorileri hesaplıyor. Aynı zamanda saate bakma hareketi yaptığınızda saatin açılıp ekranında görüntülenmesi için gereken ayarı gibi ayarlar da bu uygulama üzerinden yapılıyor.

Akıllı bileklik kullanılarak fotoğraf da çekilebiliyor. Bunun için uygulamanın içinden fotoğraf çekme "Shake Photograf" kısmından yapılıyor. Bilekliği hafifçe sarstığınızda fotoğraf çekiyor. Güzel düşünülmüş böylece bir yandan bileklikle boğuşurken diğer yandan poz vermeye çalışma derdi olmuyor. Tabi bilekliğin bulunduğu eliniz sarsıntıdan biraz bulanık çıkabilir. :)

Popüler mesajlaşma programları ayarlamanız halinde gelen mesajları akıllı bileklik üzerinden size iletebiliyorlar. Tam olarak gelen mesajı göremeseniz de bir titreşim ile gelen mesajın genellikle anlaşılmaz bir kısmı bileklikte görünüyor. Pratikte mesaj programlarına bağlamak çok kullanışlı değil. Üstelik, zırt pırt titreyen bileklik sinir bozucu olabiliyor. Bu durumda beklentim gelen mesajları okuyabilmekti ama o kadar kısıtlı ki bu okunabilirlik, hiç olmasa daha iyi olabilir.

Hareketsizlik hatırlatma 

İş yerinde çok yoğun olduğunuzda saatlerce aynı sandalyede oturup kalmanız sağlığınız açısından iyi değil. Sedentary Remind özelliğini ayarlayarak arada akıllı bilekliğin size "kalk dolaş biraz" demesini sağlayabilirsiniz.

Saatin ayarlama gibi bir derdi yok. Telefonunuzla bağlandığında otomatik olarak saat ayarları alınıyor ve telefondaki saat de saat sunucuları üzerinden güncellendiği için bileğinizde son derece doğru bir saatiniz de oluyor.

Saat gösteren ekranda tarih ve pil durumu da görülebiliyor ancak benim gibi 50'li yaşlardaysanız tarih ve pil durumunu görmek için bileğinizi biraz daha uzaklaştırmanız gerekebiliyor. Bu yazılar oldukça küçük kalıyor.

Saatin ekranında gösterebildiği mesaj son derece kısıtlı olduğu için beklentinizi fazla tutmayın. ancak üzerindeki sensörler sayesinde aktivite ölçmede işinizi fazlasıyla görebilecek bir yardımcı olarak düşünün.

Saatin firmware güncellemesi de uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Fiyatı da oldukça makul (20 Dolardan az) olan bu saatten almak için şu linki takip edebilirsiniz.

Dikkat

Eğer bu linkten Aliexpress'e ilk defa kaydolursanız 35 dolarlık alışverişiniz için 5 dolar indirim kuponu kazanabilirsiniz.

Yorumlar