Yapay Zeka Zirvesi İstanbul’da Gerçekleşti

Yapay Zekâ Zirvesi, 14 Şubat’ta İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Yapay zekâ teknolojisinin etkilerini ve geleceğini merak edenler için Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI) tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Türkiye Yapay Zeka Zirvesi 14 Şubat’ta Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Etkinlik kapsamında teknoloji alanında yetkili isimler, yapay zekanın etkileri ve geleceği, bireysel ve kurumsal açıdan değerlendi. Gün boyu gerçekleşen Yapay Zeka eğitimleri ile firmalar farklı konu başlıklarında uzmanlık alanları ile ilgili bilgi aktarımında bulundular. Panel ve söyleşilerin yapıldığı etkinliğin konuşmacıları arasında, yerli firmalardan teknoloji alanında yetkili isimler, dergilerin teknoloji editörleri ve akademisyenler yer aldı. Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ moderatör olduğu Türkiye ve Yapay Zekâ Paneli'nde ETIYA CEO’su Aslan Doğan da konuşmacı olarak yer aldı.

“Yapay zeka girişimciler için fırsat”

"AI Tabanlı Chatbotlar" konu başlıklı eğitiminin de verildiği zirveye ilişkin açıklamada bulunan ETIYA CEO'su Aslan Doğan;

"Yapay zekayı bütün girişimciler için bir fırsat olarak görüyorum. Start-up’tan büyük kurumlara herkes teknoloji tarafında ciddi yatırımlar yapıyor, özellikle Türkiye yapay zeka dönüşümü ve otomasyon konularında fırsatları değerlendirip doğru kullanmak yolunda önemli gelişmeler kaydetti. Dolayısıyla Türkiye'nin bu konuda çok iyi bir noktada olduğunu düşünüyorum. Burada desteklenmek de çok önem taşıyor. Yapay zeka stratejik olarak görülmeli ve yerli yazılım tercihi için, girişimciler teşvik edilmeli. Bünyemizdeki 600’den fazla mühendisle, Türkiye'den Silikon Vadisi'ne, Singapur'dan Dubai'ye kadar dünyanın dört bir yanına yapay zeka ile güçlendirdiğimiz yazılım ürünlerini ihraç ediyoruz. ETIYA DIGITAL platformumuz ile müşteri ile entegrasyonu kuran ve işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik hizmet çözümü sağlayan en uygun ürün gruplarını belirliyoruz. Yapay zeka çözümünün tüm dünyada hem müşteri hizmetleri alanında hem verimlilik hem de müşteri memnuniyeti açısından çığır açacağını düşünüyorum" dedi.

Etiya Hakkında:

Etiya, uluslararası altyapı standartlarına uygun ürün ve çözümler sunan Türkiye'nin en büyük kurumsal yazılım şirketidir. Müşteri İlişkileri Yönetimi, Katalog ve Algoritma Tabanlı Operasyon ve İş Destek Sistemleri, Müşteri ve Sosyal Medya Veri Analitiği alanlarında ürün ve çözümler sunmaktadır. 600’den fazla çalışan sayısıyla Amsterdam, Silikon Vadisi, İstanbul, Ukrayna, Singapur ve Dubai ofisleriyle hizmet vermektedir. Yüzde yüz yerli sermaye yapısı ile Türkiye’de AR-GE yapan ve ürün geliştiren bir şirket olan Etiya, kurulduğu günden bugüne global bir şirket stratejisi ile hareket etmektedir. Türkiye’de ve dünyada bir çok başarılı projeye imza atmış bir yazılım şirketi olarak rekabette bir adım öne çıkan ürün ve çözümleriyle uluslararası standartlara uygun olarak faaliyet gösterir. Yeni nesil, rekabet avantajı sağlayan ve kurumları dijital ekonomiye entegre eden ürün ve çözümleri; Türkiye’de ve dünyada bağımsız kuruluşlar tarafından birçok ödüle layık görülmüştür..

marketing@etiya.com
www.etiya.com

Yorumlar