K2 Akıllı Saat İncelemesi

Bir yıldan biraz fazla bir süre önce F1 akıllı bileklik incelemesi yapmıştım. Aslında merak edip aldığım ve kullandığım bir cihazdı. O vesileyle inceleyip yazdım. Bir sene sonra F1 bileklik için söyleyebileceğim şu var. Android işletim sistemi 8.0 olana kadar Bluetooth ile çok sorun yaşadım. Zira, telefon başka bir Bluetooth cihaza bağlandıktan sonra bileklikle bağlantısı kopuyordu ve tekrar bağlanmıyordu. Bilekliği bu şekilde unutup, birkaç gün sonra bağlanmayı denediğimde de su koyuveriyordu. Ayrıca, alışılmış saat kayışı tasarımının dışında yapılmış olan yapısı kolayca bilekten çıkıp kaybolmasına neden olabilecek gibiydi. Kısa bir süre önce kayışının sonundaki oval tutma yeri bir tarafından koptu. Yeni kayışını ısmarladım ancak 5 dolara mal olan bu hareketime pişman da oldum.

F1 Bileklik, donanım olarak biraz kötü tasarlanmış olmalı. İşlemcisi yavaş kaldığından ya da sensörü kötü olduğundan dolayı adım sayışı bir süre sonra hatalı olmaya başladı. Kalp atışları konusunda sorun olmamakla birlikte kan basıncı ölçümleri gayet normal olan kan basıncımı olandan yüksek gösteriyordu.

Bir süre almaya değecek bir bileklik aradım ama doğrusu hepsi birbirine benzediği için bir türlü içimden almak gelmedi.

Sonunda bileklik gibi olup, daha çok saate benzeyen CACGO K2 modelini buldum. Hemen inceledim işte görüşlerim.

K2 Akıllı Saat İyi Yönleri


  • Su geçirmez (IP68) Birinci rakam toz geçirmezliği belirtiyor (iyi düzeyde). İkinci Su (1-3 metre)
  • Kan Basıncı Ölçüyor
  • Kayışı Standart saat kayışı tasarımına sahip. (Ömrü nasıl bilmiyorum ama güzel görünüyor)
  • Şarj bağlantısı manyetik ve güzel çalışıyor.
  • Pili 200mA
  • Ucuz olması (28 USD)
  • İşlemcisi hızlı (Nordic 52832)


K2 Akıllı Saat Kötü Yönleri


  • Akıllı Saat Gibi Görünmesi (ama olmaması)
  • Google Fit ile uyumlu olmaması.
  • Ekranın fazla rengarenk olması. Saat ekranında 6 farklı renk var.
  • Ekran görünümlerini değiştirme imkanı yok.
  • Kocaman ön yüzün yarısı ekran. 3,5cm çapı var. Aktif ekran 2,4cm x 1,4cm
  • Ekran parlaklığı kötü. (çok aydınlık ortamda okunmuyor)
  • Band olmadığı için uyurken rahatsız edebilir.
  • Arayanı göstermek için telefon rehberine erişim istiyor.


Saatin egzersiz modu var ama kullanışsız (ayarlayayım derken, teriniz soğuyabilir. Kronometre güzel.

Sonuç

Bu fiyata alınıp, en azından bir sene sorunsuz kullanılacak bir cihaz. Benim gibi 50 yaş üzerindeyseniz, tansiyon kontrol açısından iyi. Ayrıca elinizin altında olunca, hareket etmeyi aklınıza getiriyor. "Bugün kaç adım attım?" diye düşünmenize neden olması bile yeterli.

Uyarı

Çinliler de diğer ülkelerdeki insanlar gibi kişisel bilgilere meraklılar malumunuz. "Aman canım, benim bilgimi ne yapacaklar" diye düşünüyorsanız büyük oranda haklısınız. Ancak büyük veri kullanmasını bilenin elinde silaha dönüşebiliyor (Facebook Cambridge Analytica olayı).

Akıllı saat uygulamasını Google Play üzerinden yüklediğimde hemen "güncelleme var" diye kendi sitesinden yeni versiyonu indirdi. Ardından yüklemek için izin istedi. "Madem düzgün bir sürüm neden Google Play'e koymadılar" diye şüphelenip, yüklemedim. Aklınızda bulunsun.,

Kullanım Sonrası görüşlerim (21 Nisan 2018)

Saat şık duruyor yuvarlak formu var ancak ekranı kare. Saat şeklinde değil de bileklik olarak tasarlansa daha iyi olabilirmiş. Yazılım güncelllemesi sonucu saat gösteren ekranına iki ek saat görünümü geldi ama çok da matah olmadı.

Bu tür saatler alırkaen uygulama saat kadar önemli. Saatin özelliklerini en iyi şekilde kullanabilmek için uygulamanın da ona göre düşünülüp yazılmış olması gerekiyor. Bu saatin ıygulaması iband. Her şeyi iyi gibi görünse de kalp atışlarının verisini günlük, haftalık, aylık olarak gösteriyor. Ayrıca sizin belirleyeceğiniz aralıklarla otomatik olarak ölçüp kaydediyor. Aynı şeyi kan basıncı ve kan oksijeni ölçümü için yapmıyor. Bu durum pek hoş değil. Kan basıncını aklınıza gelirse kendiniz ölçüyorsunuz.

Pil ömrü yüksek kapasiteli pili nedeniyle oldukça uzun. 3 hafta şarj etmeden kullanmak mümkün.

Yuvarlak saat formunu sevmiyorum. O nedenle Wearfit uygulamasıyla çalışan başka bir bileklik ısmarladım. elime geçerse onu da inceleyip, paylaşacağım.

Yorumlar