Bluedio T5 Kablosuz Kulaklık İnceleme

Bluedio T5, hoş görünümlü bir kulaklık. Aktif Gürültü Engelleme adı verilen bir özelliği var, çok fazla bir şey beklemeyin ama işe yarıyor! -25db seviyesinde bir düzeltme yapıyor. Aslında kulaklık o kadar iyi oturuyor ki kulaklara bu özelliği kullanmaya gerek kalmayabilir.

Kulaklık kablolu veya kablosuz ile kullanılabiliyor. Bluetooth harika çalışıyor. İnanın bana bu cihaz uzak mesafede çalışabiliyor. Salondaki bilgisayara bağlıyken evin içinde dolaştığımda kesinti olmuyor. Wifi bile çuvallarken bu kulaklık harika iç çıkarıyor. BT versiyon 4.2, çok uzun bir süre çalışıyor. Ayrıca telefon görüşmelerinde de kullanmak mümkün.

Kulaklığın üretim kalitesi çok iyi. Ses kalitesi güzel. Aslına sağdık bir ses veriyor. Yine de 50 üzeri yaşım nedeniyle üst frekansları yani tiz sesleri pek iyi duyamadığımı belirteyim.

Aktif Gürültü Engelleme (ANC) da çalışıyor! Ama bu Gürültü Engellemeyi kullandığınızda, müzik sesini değiştiriyor. Bundan hoşlanmayabilirsiniz. ANC için cihazın üzerinde 4 mikrofon var.

Taktığınız zaman çok büyük görünüyor. Ama kulaklarınızı tam olarak içine alıyor. Bu yüzden ANC olmadan bile, sadece müziği dışarıdan çok etkilenmeden duyarsınız.

Çalışma süresi, bataryası ile 25 saat. Ama bu süre sonunda şarj imkanınız yoksa kabloyu kullanabilirsiniz. Cihazın şarj girişi USB-C standardında. Yanında şarj kablosu ve ses kablosu ayrı ayruı geliyor. Ancak ses de USB-C portu üzerinden çıkıyor.

Yaz aylarında bile kullanım rahat (yaz dediysem, Haziran başı, Temmuz, Ağustos değil).  Uzun zaman kullanımlarında fazla baskı  yapmadığından rahatsız etmiyor.

Ses jakı bir giriş ve çıkış olarak çalışabiliyor. Cihazı ikinci bir kulaklık veya amplifikatör gibi harici cihazlarda bluetooth alıcısı olarak kullanabilirsiniz.

Küçük bir bütçe ile, güzel bir cihaz.

Cihaz 60 ABD doları tanıtım fiyatına sahip. Bazı kampanyalarda indirimli fiyatları (tam fiyatın yarısı olabilir) yakalayabilirsiniz. Ben 30 dolara düştüğünde kaptım bir tane. Sadece Ali Express'i takip edin derim.

Yorumlar