Aliexpress'den Nasıl Daha Ucuza Ürün Satın Alınır?

Aliexpress'den ürün satın alırken tasarruf etme yolları

Aliexpress'den ürün satın alırken tasarruf etme yolları
Aliexpress'den bir ürün satın aldıktan sonra daha o ürünün daha ucuzunun olduğunu bir şekilde öğrenip, üzülmek istemiyorsanız, bu yazıyı okumaya devam edin.

Öncelikle, önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum! Bir ürün benzerlerine göre aşırı ucuz görünüyorsa bunda bir kandırmaca olabilir. Kimse durup dururken aynı ürünü çok daha ucuza satmaz. Ürün fiyatında benzerlerine göre %5-10'dan fazla indirim olması durumunda, ya ürün kalitesi belirgin biçimde kötüdür ya da arızalı veya yarım çalışan bir ürün almak üzeresiniz. Bu aklınızda bulunsun.


En basit tasarruf etme yöntemlerinden birini hemen söyleyeyim. Bir ürünü almadan önce, şöyle yapın. Ürünü alışveriş sepetinize atın.

Hemen aynı sayfada beliren görüntüde benzer ürünler ve fiyatları gelecek. Ucuz olanları kontrol edin. Böylece daha ucuz bir ürün satın alabilirsiniz. Ama yine dikkat edin! Ucuz görünen ürünler bir fiyat aralığında gösterilmiş olabilir. Bu durumda ürününüzün benzerini ucuz görünen üründe seçip, fiyatının net olarak görülmesi gerekir. Eğer yeni seçtiğiniz ürün önceki ürüne göre daha ucuz ise o ürünü satın alabilirsiniz. Bir diğer dikkat edilecek konu da ürünün gönderim masrafının var olup, olmadığıdır. Bazen satıcılar normalde ürün fiyatına dahil olan, saklı gönderim masrafını ayrı olarak gösterebilirler. Bu durumda ürün fiyatından ayrı olarak gösterilmiş posta gönderim masrafı ürün fiyatınıza eklenir.

Yanlışlıkla bu sayfayı kapatırsanız, alışveriş sepetine tıklayıp, açılan sayfada alışverişinizi bitirmeden önce, sayfanın altına inerseniz, yine satın almak üzere olduğunuz ürüne benzer ürünleri bulabilirsiniz. Böyle bulduğunuz ürünleri dikkatlice incelemenizi öneririm! Asıl almak üzere olduğunuz ürün yerine, özellikleri bulunan diğerinden farklı bir ürün satın alabilirsiniz. Acele etmeden, alışverişinizi tamamlayın.

Alternatif yöntem

Aliexpress'ten alışveriş yaparken alternatif bir yöntem daha var.
Eğer Chrome tarayıcı kullanıyorsanız, yardımcı bir uzantı indirip kurabilirsiniz. 
Ben denemelerim sırasında, Chrome tarayıcı uzantıları arasından, en çok beğendiğim ve düzgün işleyeni seçtim. Bu uzantı:  AliExpress with AliUp
AliExpress with AliUp Chrome uzantısı sorunsuz çalışıyor. Kurup hemen kullanmaya başlıyorsunuz.
Aliexpress web sitesine gittiğinizde bilgisayar ekranınızın sol alt köşesinde yazı ve şekilleri açık mavi renkli bir bölüm beliriyor. Buna tıkladığınızda açılıyor ve hemen satıcının sıralamasını görebiliyorsunuz. Açılan bu küçük sekmede hemen alt tarafta, sırasıyla fiyat değişimlerini inceleyebileceğiniz, ürünü favori listenize ekleyebileceğiniz ve ürüne benzer diğer ürünleri arayabileceğiniz kısımlar beliriyor (resimde kırmızı oval çizgi içerisine alınmış bölge). Böylece detaylı olarak, ürün ve alternatif ürünlerin detaylarını fazla emek harcamadan görmüş oluyorsunuz.
Eklentinin en güzel yararlarından biri de şu: "Yüzde elli indirim!" şeklinde ucuzluk yapıldığı duyurulan kampanyalarda olduğu gibi indirim duyurularının gerçekten doğru olup, olmadığının kolayca anlaşılabilmesi.

İyi alışverişler.

Yorumlar

Yorum Gönder