‘CUKKA’LAMAYAN KALMASIN!


Kazan- kazan prensibi ile tasarlanan sosyal oyun CUKKA, bu yaz Apple Store ve Google
Play’de indirme sıralamasında 5. Sırada yer alıyor. 1 ay içerisinde toplamda 120 bin aktif kullanıcıya erişen uygulama, rakiplerini solluyor!

İlk ayın bilançosu 120 bin!

Mobil platformlarda yayınlandığı 22 Temmuz 2019 tarihinden itibaren indirilme rekoru kıran yerli sosyal oyun Cukka’nın ilk ay bilançosu açıklandı. İzle oyna kazan prensibiyle kurgulanan Cukka, rekora imza atarak Google Play ve Apple Store’un indirme sıralamasında ilk 5’e girdi. Ayrıca 1’inci ayında 120 bin kişiye ulaşan Cukka, oyunlara günlük katılım rakamını 40 bin olarak açıkladı. Oynayanlara hediye göndermeye başladıklarını ifade eden Spektrum Dijital’in Strateji Yöneticisi Berkan Yenigün hediyelerin gönderimine başlandığını ifade ederken herkesi ‘Cukka’lamaya çağırıyor. Uygulama birbirinden eğlenceli içerikleri, kurgusu ve dağıttığı ödülleri ile oyun severlerin yüzünü güldürürken; kullanıcı kitlesini artırmaya devam ediyor.

Son dönemlerde popüler olan HQ Trivia oyunlar kategorisinde adından sıkça söz ettiren Cukka, kısa oyun severlerin kısa sürede ilgisini çekmeyi başardı. Yarışmaların süresi, içeriklerin eğlence seviyesi ve puan biriktirme olanağı sayesinde Hadi, Oyna Kazan gibi rakiplerini de sollayan Cukka başarı grafiğini istikrarlı bir şekilde yukarıya taşımayı sürdürüyor. Bu başarısıyla CUKKA, şimdiden daha çok 14-24 yaş arası 120 bin kullanıcısı ile reklam verenlerin cazibe merkezi olmaya başladı… Ayrıca oyun platformu bu rekorla birlikte bir sponsorluklar için sosyal medya olma yolunda ilerliyor.

Peki sen nasıl ‘Cukka’larsın?

Spektrum Dijital tarafından tasarlanan CUKKA uygulamasında oyuncuların yapması gereken, her gün belli saatlerde yayınlanan, sosyal medya fenomenlerine ait bir videoyu dikkatlice izlemek ve uygulamadaki eğlenceli soruları en hızlı şekilde yanıtlamak. Soruların cevapları videoların içinde gizli!
Her oyunun sonunda cevaplama hızına göre cukka kazanılıyor. Peki kazanılan bu cukkalar ne oluyor? Uygulamanın içindeki online pazarda yer alan ürünleri kazanmak için harcanıyor!
Oynamaya devam ettikçe ‘Cukka’lamaya da devam ediliyor.
Oyunculara zaten vakit harcayıp izledikleri videolardan maddi bir kazanç elde etme şansı yaratan Cukka, reklam verenlere de mesajlarını iletebilmeleri için video içeriklerinden, online pazara kadar geniş çapta etkili olabilecek yeni nesil bir reklam platformu yaratıyor.

Spektrum Dijital hakkında

Spektrum Dijital tamamen gençlerden oluşan yaratıcı ekibiyle yeni nesil reklam, oyun ve içerik oluşturmak için Berkan Yenigün tarafından 2019 yılının başında kuruldu. 2019’un yaz aylarında ise ilk girişimleri olan Cukka ile geniş bir kesime ulaşmayı hedefliyor. Aynı zamanda sosyal girişimcilik alanına da el atan Berkan Yenigün, önümüzdeki süreçte gençlerin yenilikçi projelerini hayata geçirecekleri bir kuluçka takımı da kurmayı hedefliyor.

Yorumlar