BY21S Akıllı Bileklik İnceleme

Akıllı bileklik düşüncesi, aslında basit bir saate adım sayar ekleme fikriyle ortaya çıkmış olmalı. Tabi şimdiki akıllı telefonların hepsi adım sayabildikleri için ilginç görünecek bir, iki özellik daha eklemek gerekmiş. Mesela kalp atışlarını saymak. Aslında akıllı telefonlar da arka kameraları ve flaşları sayesinde kalp atışlarını sayabilir ama bu, bileğe takılı bir cihaz kadar kolay olmadığından, pek kullanılmıyor. Yine de denemek isterseniz, Smart Tools uygulamasında var. 

Başlarda, ekransız olan akıllı bileklikler zaman içerisinde ekrana, daha sonra da renkli ya da e-ink ekranlara sahip oldular. Piyasada ve İnternet'de her türden cihazı bulmanız mümkün. E-ink cihazlar ekran az enerji tükettiğinden daha uzun pil ömrüne sahipler. En önemlisi ise devamlı açık ekranları var. 

İşin içerisine rekabet girince, özellikler artmaya başladı. Artık tansiyon (kan basıncı), kan oksijeni, yorgunluk durumu gösteren akıllı bileklikler mevcut. 

Aynı zamanda bu bileklikler ne kadar kalori yaktığınızı, ne kadar sağlıklı ve derin uyuduğunuzu gösterebiliyor.

Yaptıkları ölçümler fazla güvenilir değil. Dolayısıyla bilinir markalar bu tür ölçümleri yaptığını iddia eden cihazlar üretmiyorlar. Bu bileklikler de tanıtımlarında ve kutudan çıkan broşürlerinde tıbbi kullanım için olmadığı belirtilerek satılıyor. Bu konuda bilginiz olsun. Bu akıllı bileklikler ciddi ve tıbbi referans bilgisi sağlamak için kullanılmıyor.

Durum böyle olunca çeşitli akıllı bileklikleri alıp denemek istedim. Daha önce, 


yazılarını yayınlamıştım. Bu defa bir başka Akıllı Bileklik inceledim. BY21S. Çeşitli markalarda satışı yapılıyor. Ancak üreticisi aynı. Öncelikle akıllı bilekliğin Büyük ekran görünümüne kanıp aldım. Oysa ürün elime ulaştığında aslında ekranının reklam görselinden küçük olduğunu anladım. Fotoğrafın solundaki üretici firmanın satıcılara dağıttığı görseldeki bileklik. Sağdaki ise elime ulaşan bileklik. Rahatça görebileceğiniz gibi ekran boyutu ve çözünürlüğü belirgin olarak farklı. Bunu fazla dert etmedim çünkü 20 dolarlık bir bilekliğe göre oldukça şık görünüyor. Dilerseniz bilekliği iyi ve kötü yönleri ile inceleyelim.

Bilekliğin İyi Yönleri

- Güzel görünüyor
- Kayış tokası standart böylece siz fark etmeden kolunuzdan çıkıp düşme ihtimali azalıyor.
- Işığı parlak. Sonunda Afrika güneşi altında da görebildiğim bir bilekliğim oldu.
- Ekranı renkli ve birden fazla saat görüntüsüne sahip. Okunurluğu fena değil. 
- Ucuz
- Kolda bileklik gibi duruyor ve küçük boyutundan dolayı rahatsız etmiyor.
- Su ve toz geçirmiyor ama üretici siz yine de uzun süre suda kalmayın diye uyarmış. Denedim sorun yok.
- Adım sayar iyi çalışıyor ama ister istemez telefonla farklılık gösteriyor. 
- Uygulaması Wearfit 2.0 güzel. günlük haftalık aylık karşılaştırmalı veri biriktiriyor. Ve bunu tüm ölçüm türleri için yapabiliyor.
- Google Fit ile birlikte çalışabildiğini iddia ediyor ama ben Google fit kullanmadığım için deneme şansım olmadı.
- 45 dakika gibi uzun süre hareket etmezseniz titreyerek size "titre ve kendine gel!" diye "hareket edin!" uyarısı yapıyor.
- Sabahları titreyerek uyandırabiliyor.
- Hatalı dokunuşlarda ekran birden açılmıyor o nedenle pili daha uzun dayanıyor.

Bilekliğin Kötü Yönleri

- Pil kapasitesi az. Yine de 1 haftadan uzun süre dayanıyor.
- Şarj sistemi manyetik değil, mandallı. Çirkin duruyor.
- Uygulamaların mesajlarının gösterdiğinde mesajlar kolay okunmuyor. Bunda, yakın mesafeyi ileri yaştan dolayı göremediğimi de dikkate alın!
- Fotoğraf çekme özelliği işe yaramıyor! Çalışıyor ama uygulama içerisinden kötü bir arayüzle çekiyor ve tam istediğiniz anda çekmeyebiliyor.

Yorumlar